top of page

Praktijk voor: (ambulante) begeleiding voor schoolgerelateerde hulpvragen en executief functioneren,

Cognitieve gedragstherapie en EMDR

Dag liefdevolle ouders,

Wat leuk dat je meer over ons wil weten! Hieronder stellen wij ons voor.

 

Wij vinden dat elk kind het recht heeft op leuk onderwijs en te ervaren hoe mooi en verrijkend leren kan zijn.

 

In onze droomwereld gaat elk kind 's ochtends op zijn fiets met een rugzak op naar school, met een grote glimlach op zijn gezicht, vol goede zin om aan de schooldag te beginnen. Helaas gebeurt het soms dat kinderen leren helemaal niet als leuk ervaren, omdat het leren moeilijk gaat. Dit kan 1001 oorzaken hebben. Maar voor elk kind geldt dat als het leren (even) niet meer leuk is, dit een effect heeft op zijn of haar omgeving. En dan vooral degene die het meest dichtbij staat: jij als liefdevolle ouder. Jij maakt de worsteling van jouw kind van heel nabij mee en ziet het verdriet, de woede en/of de angst die voortkomt uit de worsteling. Waar eerst een negatief gevoel heerst over schoolse vaardigheden, breidt het negatieve gevoel zich uit als een olievlek naar andere domeinen. Met als uiteindelijk resultaat dat jouw kind de overtuiging heeft dat hij/zij nergens meer goed voor is.

 

Dit snijdt jou in jouw ouderlijk hart en het doet je soms twijfelen aan jouw capaciteiten als ouder, want je hebt al zoveel geprobeerd!

 

Dit snijdt ook in ons hart. In onze droom is namelijk elk kind gelukkig en durft het elke uitdaging, groot of klein, aan te gaan. Wij proberen samen met jou en de school het leren weer leuk te maken, zodat jouw kind weer leert met liefde. Onze passie is met kinderen/jongeren streven naar een hernieuwde zin in het leren en het naar school gaan. Dit doen we door het stellen van persoonlijke doelen, leerervaringen te creëren en successen op maat te behalen samen met het kind/de jongere. Dit kunnen we bereiken als we met de ouders en de leerkracht een team vorm om het kind heen. Met de neuzen dezelfde kant op vergroten we onze kans op het behalen van de gestelde doelen, op het leerpotentieel van de ervaringen en op het behalen van de successen op maat. Wij proberen hierbij aandacht te houden voor het positieve, we kunnen zoveel!

 

Waarom steeds die focus op wat er niet lukt? Wij gaan uit van de kracht van jouw kind en laat deze vooropstaan in de begeleiding.

 

Denk je dat onze begeleiding jouw kind weer met een lach naar school kan laten gaan en dat het weer met liefde leert? Neem dan contact met ons op voor een persoonlijk intakegesprek, waarin we kennis kunnen maken met elkaar en samen kunnen bekijken welke struggles er zijn en waar de mogelijke oplossingen liggen. 

Jody.webp

Jody van Tol MSc

Praktijkeigenaar

Schoolpsycholoog

Psycholoog NIP

Cognitief Gedragstherapeut VGCT i.o.

EMDR therapeut

Schematherapeut

Kinder- en Jeugdpsycholoog NIP i.o.

Marlies.jpg

Orthopedagoog NVO

Cognitief gedragstherapeut VGCT i.o.

Diagnosticus

SW.jpg

Ambulant begeleider SKJ

Rots & Water trainer

annelies.jpg

Annelies Bondo

Gezinstherapeut

Mama coach

unnamed.png

Mark Peter Hof BSc

Ambulant begeleider

Trajectbegeleider

Specialist aangepaste onderwijstrajecten

Foto Marte.jpg

Praktijkmanager

Snoepjespotvuller

Filing

Norah Baar

Administratief medewerker

bottom of page