top of page

Praktijk voor: (ambulante) begeleiding voor schoolgerelateerde hulpvragen en executief functioneren,

Cognitieve gedragstherapie en EMDR

Alie

Sinds 2019 ben ik onderaannemer bij Jody Schoolpsychologie. Mijn naam is Alie Zuidersma. Ik heb vorig jaar de master Gedragsspecialist afgerond en daarnaast ben ik officieel geregistreerd als jeugd- en gezinsprofessional (SKJ). Al jaren ben ik werkzaam als leerkracht in de bovenbouw van het (speciaal) basisonderwijs.

 

Op de vraag of ik een pedagoog of een didacticus ben, geef ik steevast het antwoord pedagoog. Het is voor mij belangrijk dat kinderen goed in hun vel zitten, zodat ze tot leren kunnen komen. Mijn missie is dan ook om kinderen te ondersteunen bij de psychosociale ontwikkeling en/of het eigen maken van de op school te gebruiken vaardigheden. Het gaat om die kinderen die net dat extra steuntje in de rug nodig hebben.

 

Samen met de kinderen stel ik doelen en vieren we natuurlijk samen de succeservaringen. Hierbij houd ik rekening met de omgeving van het kind, zowel thuis als op school. Mijn insteek is altijd oplossingsgericht. De focus ligt namelijk bij eerder behaalde kleine successen. Hierbij kijk ik naar de gebruikte vaardigheden en sterke kanten van de kinderen, waardoor de gestelde doelen uiteindelijk gehaald zullen worden. 

 

Ik vind, net als Jody, dat elk kind met een grote glimlach naar school zou moeten gaan.

Contact

info@enalie.nl 

06 46 20 27 07

Alie.webp
bottom of page